Vandreutstilling

I prosjektet har vi lagt stor vekt på formidling.  Derfor var en utstilling noe av det første vi tok fatt på. Resultatet ble ” HIT! HER! NÅ! – Hele verden i Oppland”.  Her er siste generasjons innvandrere til vårt fylke presentert gjennom bilder, lyd, tekst og produkter de selv har laget. Utstillingen ble åpnet på Maihaugen i forbindelse med Arkivenes dag i november 2008, hvor vi la opp til et miniseminar med tema ”Arbeidsinnvandring – gammelt nytt”. Til jul supplerte vi med juletrær pyntet på både polsk og norsk vis. Vi har valgt å bruke det samme navnet også på sluttrapporten og på den nye nettutstillingen som er et resultat av det sluttførte prosjektet.

Deler av utstillingen ble utformet som en vandreutstilling. Den ble i februar 2009 satt opp på Østre Toten folkebibliotek på Lena. Siden var den på vandring i halvannet år, til bibliotek på Brandbu, Dokka, Gjøvik, Sør-Aurdal, Otta, Ringebu, Lillehammer, Øystre Slidre, Vang og Dovre. Den ble også vist på Valdres folkemuseum og ved markering av FN-dagen på Hundorp og på Otta. Utstillingen ble tatt godt imot rundt omkring i fylket, og vi fikk mye positiv respons på den.

For å gi det mangfoldige Oppland et billedlig uttrykk fotograferte vi hundre nye opplendinger. De ble vist fram på mange måter – i stativ, i tre, som vindusdekorasjon, på skigard… Vi har laget en nettversjon av utstillingen, og noen av dem er med her.
Vi gjør oppmerksom på at statistikk som er brukt i hovedsak daterer seg fra 2007.

Se en nettversjon av utstillingen her