Fra Nederland med sko

Fra skobutikken La Pierre i Ringebu (Foto: Karen Bleken/Maihaugen) Jeroen Oostendorp foran Vandreskoen i Lillehammer (Foto: Karen Bleken/Maihaugen)

"I Amsterdam kan du ikke lagre 400 par sko på ordførerens låve."

I Ringebu, derimot, var det lagerplass hos ordføreren. Yvette Simone La Pierre og Ed Steur søkte et lite sted med god plass
og frisk luft. I 2005 flyttet ekteparet og deres to barn til Ringebu. Her driver de skobutikken La Pierre, hvor de garanterer
at du skal finne noe du ikke finner i andre butikker. Yvette designer egne sko og vesker som produseres i Spania.

Vel etablert gikk nederlenderne en vanskelig tid i møte. En søndag sto hele butikken i brann. Ekteparet mistet både varer og personlige eiendeler, og måtte stenge butikken en hel vinter. Nå har de etablert seg på ny i et annet lokale i Ringebu sentrum.

Jeroen Oostendorp flyttet til Norge i 2006 sammen med kona Inge og to barn. Han driver bedriften Vandreskoen i Lillehammer. Det er en spesialforretning for tursko og fjellstøvler.

Jeroen sier dette om grunnen til at familien flyttet: "Det er noe med Norge og oss. Opplevelsen av å ha så mye plass, med allemannsrett, var helt spesiell. Å kunne sette opp telt i skogen gir en egen følelse av frihet."

Hør Ed og Jeroens egen beretning:
Sko fra La Pierre (Foto: Karen Bleken/Maihaugen) Sko fra La Pierre (Foto: Karen Bleken/Maihaugen)
Sko fra La Pierre (Foto: Karen Bleken/Maihaugen) Sko fra La Pierre (Foto: Karen Bleken/Maihaugen)