Stalerzuk - driver eget firma

Polske Adam Stalerzuk ble født i 1981 i Biała Podlaska. Han er gift og har to døtre. Før han kom til Norge bodde han i Warszawa. Der studerte han ledelse samtidig som han jobbet i et sikkerhetsselskap.

Adam Stalerzuk driver eget firma i Øyer. (Foto: Monika Sokol-Rudowska/OAM)I januar 2005 fikk han mulighet til å komme til Norge for å jobbe. Adam begynte å arbeide på en gård. Han stelte dyr og hjalp sin arbeidsgiver med mindre byggeprosjekter. For tiden driver han og hans kone Wioletta et firma som tilbyr renovering, bygging, transport, renhold og miljøarbeid.
Adam tok svennebrev som snekker i 2010. Han vil fortsette å utvide sin kompetanse for å kunne utvikle selskapet videre.

Selv om han arbeider mye ønsker Adam i samarbeid med sin kone å delta i oppdragelsen av deres to døtre.  I fritiden spiller han fotball, står slalåm eller driver med vannsport. Han er veldig glad i den norske naturen og har fjell og vannet i nærheten bostedet.

Adam har en annen stor lidenskap; historien om 2. verdenskrig. Han kjenner godt til Norges historie fra denne perioden. Han vet nøyaktig hva som skjedde i Oppland og i Øyer hvor han bor, og synes lokalhistorien er spesielt interessant. Han har også en samling av uniformer fra 2. verdenskrig.

Da Adam jobbet i sikkerhetsselskap i Warszawa var han ofte borti situasjoner med vold og skader som førte til at mennesker på et øyeblikk fikk sine liv forandret. Med denne erfaringen i bakhodet tenker han mye over hvor fredelige hverdagen i Norge er. Det er en stor lettelse for ham å slippe å bekymre seg for sine nærmestes sikkerhet.