Gjestfritt på nederlandsk

- Livet er lettere her i Norge. Det sier Hendrika og Bertus van Harten fra Nederland, til tross for at de driver gjestehus hvor de bare får tilsendt varer én gang i uka!

De to ønsket seg et sted hvor det ikke var så tett befolket som der de bodde i Nederland. Hun har bakgrunn fra regnskap og han er utdannet kokk, men har jobbet mye som reiseleder rundt omkring i hele Europa. Etter åtte års leting fant de Pollfoss i Skjåk. Bertus var også mye i Norge som reiseleder, og ekteparet ønsket seg til Norge på grunn av naturen. Høsten 2007 åpnet de turiststedet, hvor de har mye besøk spesielt av turister fra hjemlandet i sommersesongen.

De tar imot på nederlandsk vis på Pollfoss (Foto: Karen Bleken/OAM)Nå bor de på Pollfoss hele året med unntak av oktober hvor de besøker slekt i Nederland. Tidligere har hotellet vært stengt om vinteren, men nederlenderne satser på å ha åpent hele året. De planlegger opprusting og utbygging av stedet.

Det betyr mye jobbing, i og med at de satser på å drive mest mulig uten hjelp i vintersesongen.
- Vi arbeider veldig mye, men det er ikke noe stress. Livskvaliteten er bedre enn i Nederland. Når jeg våkner og ser ut av vinduet, har jeg energi for hele dagen, sier Bertus.

Ekteparet har planer om å bli i Skjåk, og oppsummerer slik:
- Vi har kommet uten tanke på å bli rike, vi blir rike på naturen. Vi har helsa, vi har hverandre og vi har det fint.

Hør Hendrika og Bertus van Harten fortelle: