Vertskap i Oppland

Familien Robeerst i Valdres (Foto: Karen Bleken/Maihaugen) Store naturopplevelser, god plass, øredøvende stillhet om natta. Dette er kvaliteter mange nederlendere trives så godt med at de vil dele dem med andre. De har tatt på seg vertskapsrollen og inviterer til Oppland.

Marie-José og Marco Robeerst har i seks år brukt alle ferier på å skape drømmehotellet sitt ved et gammelt bygdetun i Valdres. De flyttet til Heggenes i 2007. Her driver de et særegent, lite hotell på Herangtunet.

Betty og Rob van Kruining overtok i 2006 Furulund pensjonat i Røn i Vestre Slidre. Etter nesten et år med restaurering kunne det nederlandske ekteparet ønske velkommen til stedet hvor det har vært drevet turisme siden tidlig på 1900-tallet.

Også i Gudbrandsdalen har nederlendere tatt over tradisjonsrike turiststeder. Siden 2005 har Maarten og Berny Kroon drevet Amundsen Gjestgiveri på Vinstra. Her serverer de hjemmelaget mat basert på lokale råvarer blant annet fra egen hage. I Skjåk har Hendrika og Bertus van Harten satt seg som mål å ta godt vare på det over hundre år gamle Pollfoss Hotell & gjestehus.

Betty og Rob van Kruining (Foto: Karen Bleken/Maihaugen) Maarten og Berny Kroon (Foto: Karen Bleken/Maihaugen)