Adrian Kotulak

Adrian Kotulak. (Kilde: OAM/Maihaugen)Adrian Kotulak ble født i Jasło i 1977. Før avreise til Norge ledet et eget byggefirma i sin hjemby. Da fikk han sjansen til å jobbe i utlandet, nølte han ikke med å forlate alt og reise ut.

Han kom til Norge i 2007. Sammen med sin samboer er han bosatt på Hunderfossen. Adrian jobber i et byggefirma. Han klager ikke til tross for at hans arbeid innebærer jobboppdrag langt unna hjemmet. Han setter stor pris på at Norge kan gi dem en mulighet til et velstående liv som Polen ikke kan gi. Han liker Norge veldig godt og har til hensikt å bo her fram til alderdommen. Pensjonisttilværelsen vil han derimot nyte i Polen. Trass i beundring for Norge, ønsker han ikke å bli gravlagt her.

Adrian har ikke hatt tid til å lære det norske språket fordi han jobber mye og fritiden tilbringes sammen med samboeren, Iwona. Det norske klimaet tiltaler ham med kjølige somre og kalde vintre. Men det monotone livet på landsbygda skulle han ønske noe annerledes.

Han har ingen planer om å vende tilbake til Polen nå, fordi forholdene i landet er ikke mye endret. Fortsatt eksisterer de samme problemer i Polen, som var årsaken til at han emigrerte til Norge. Levekostnadene er høye, og lønnen er uforholdsmessig lav. Han mener at om han hadde levd og jobbet i Polen ville han ikke hatt samme levestandard som en norsk lønn gir.


Bildegallerier

Adrian Kotulak

Adrian på jobben

Kilde: Adrian Kotulaks private samling

Adrian på jobben

Kilde: Adrian Kotulaks private samling

Adrian på jobben

Kilde: Adrian Kotulaks private samling