Norsk Tegneseriesamling Maihaugen

Norsk Tegneseriesamling Maihaugen ble startet i 1993. Målet for samlingen er å bevare norske tegneserier og formidle tegneseriehistorien til et bredt publikum. I samlinga på Maihaugen finner du originale tegninger fra flere kjente serieskapere og mange trykte seriehefter. Maihaugen har et ønske om å bygge opp et nasjonalt kompetansesenter for norsk tegneseriehistorie.

Tor Bomann Larsens tegneserie om Norge Ingalill Røsberg har laget mange tegneserier. Flere er publisert i Norsk Barneblad eller gitt ut som egne seriehefter.
Smørbukk

Smørbukk er tegnet av flere serieskapere, Jens R. Nilssen i tidsrommet 1938 - 1959, Solveig Muren Sanden fra 1959 - 1983 og Håkon Aasnes fra 1983 - d.d. Smørbukk ble første gang gitt ut i 1938, og kommer i Norsk Barneblad og egne hefter. Smørbukk er den eldste norske serien som kontinuerlig har vært utgitt i nye striper. Illustrasjonen er en tegning av Jens R. Nilssen

Tuss og troll blir gitt ut som eget julehefte. Denne forsiden er tegnet av Solveig Muren Sanden. Tegneserien om Olsenbanden er laget av Håkon Aasnes.

marit hosar, okt. 2006