Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Opplandsarkivet avd. Maihaugen benytter informasjonskapsler/cookies. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin. Filene kan bare leses av brukeren selv og Opplandsarkivet avd. Maihaugen. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger. Du kan si nei til lagring/bruk av informasjonskapsler, men det kan medføre at nettsidene ikke fungerer optimalt.

Når du gjør søk på Opplandsarkivet avd. Maihaugens nettsider, registreres IP-adressa for enheten som utfører søket. IP-adressa er definert som personopplysning da den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en person. Opplandsarkivet avd. Maihaugen benytter Google Analytics sin funksjon for å anonymisere IP-adressa før informasjonen blir lagret.

Google Analytics

Vi samler inn opplysninger fra besøkende på våre nettsider for å utarbeide statistikk. Vi bruker statistikkverktøyet Google Analytics. Google Analytics benytter informasjonskapsler. Det er Opplandsarkivet avd. Maihaugen som er ansvarlig og som bestemmer hvilke opplysninger Google kan hente fra nettsidene. For IP-adresser lagres av Google Analytics blir de siste sifrene fjernet. Det betyr at analyseverktøyet kan anslå brukerens geografiske plassering, men adressa kan ikke brukes til identifisering av den enkelte. Opplysningen som lagres er underlagt Google sine retningslinjer for personvern.