BOSNISK FORENING "LILJE" I LILLEHAMMER

Bosanska Posta - Bosnisk Post Bosnisk Forening Lilje ble stiftet i Lillehammer på midten av 1990-tallet og har i alt 154 medlemmer. Formålet var å samle flyktninger fra Bosnia-Hercegovina til felles arrangementer der de kunne treffe tidligere landsmenn og snakke eget språk, bevare egen kultur eller snakke om felles problemstillinger og hjelpe hverandre i forhold til det norske samfunnet. I tillegg har foreningen arrangert sommerskoler for barn.Folkloreensemblet KUD "Lola" fra Sarajevo

Foreningens arkiv oppbevares nå ved Opplandsarkivet avd. Maihaugen der alle medlemmer kan komme for å få innsyn i foreningens historie.

Arkivet inneholder foreningens protokoller og korrespondanse. I tillegg finnes flere eksemplarer av en felles norsk/svensk avis, Bosanska posta, for det bosniske miljøet i Norge og Sverige. Avisen er utgitt i 14 år.

Bosnisk Forening Lilje er en av mange foreninger som er opprettet av og for nye opplendinger. Bl.a. kan nevnes Iransk Forening i Gjøvik, Vietnamesisk forening, Los Portenos chilensk forening for Hadeland, Iransk kultur Club, Arabisk forening, Burmaforeningen for Gjøvik & omland, Kurdisk kvinneforening, Norsk-Afrikansk forening Gjøvik/Toten og Omland og Somalisk ungdomsforening. 

Dokument om Bosnisk sommerskole - side 1 Dokument om Bosnisk sommerskole - side 2