Peer Gynt-stemnet
Peer Gynt-stemnet 1969-1979
Bildegalleri om Peer Gynt-stemnet 1969-1979
Se billedgalleri...
Peer Gynt-stemnet 1969-1979:
Pål Kluften – lokalpatriot og verdensmann
Dette er historia om husmannsguten som skapte Peer Gynt-stemnet. Pål Kluftens mangslungne kulturarbeid blir hugsa 73 år etter at han gjekk bort.
Idégrunnlaget og dei spede teaterforsøka
Historia om Peer Gynt-stemnet i etterkrigstid tok til i 1967. I mellomkrigstida stod stemnegrunnleggjaren Pål Kluften (1888–1942) i spissen for to stemne, det fyrste i 1928, 100 år etter Ibsens fødeår og det andre i 1932, 200 år etter fødeåret til Peder Olsson Hage.
Gudbrandsdalsspelet 1978-1982
Scener fra Harald Hårfagre, Torsbildet på Hundorp, Skottetoget, hekseprosess på Øyer, Per og Peer Gynt, Vinje i fjellet, amerikafeber i Gausdal, jernbanebygging, nordalsdiktarar og folkeliv i dalen.
En vill idé som ble et eventyr
Mange ristet på hodet over ideen Reidar Stangenes lanserte. Peer Gynt teater på fjellet, nei, det ... (Artikkelen er publisert i samråd med Kristin Veskje/GD)
Les del1 av En vill idé (pdf 2,6MB)...
Les del2 av En vill idé (pdf 2,9MB)...
Peer Gynt-familen
Historien om den første framføringen av Henrik Ibsens Peer Gynt ved Gålåvatnet i Sør-Fron synes å ha mange av eventyrets elementer i seg, da mannen bak ideen, og nyvalgt medlem av Peer Gynt nemnda, Reidar Stangenes, fant gode hjelpere i hele Gudbrandsdalen og blant profesjonelle teaterfolk i Oslo, for å virkeliggjøre sin dristige ide om en utendørsforestilling i vår «eigen fjellheim»
Peer Gynt i egen fjellheim
Billedgalleri fra Peer Gynt ved Gålåvatnet. Billedtekster ved Reidar Stangenes.
Se billedgalleri...
Peer Gynt i egen fjellheim:
Peer Gynt-stemnets hefter
Billedgalleri med Peer Gynt-stemnets hefter gjennom årene.