Hjemmeoppgave

Terjes historie:

Pengeloddet

Terje har skrevet et lite tidsbilde om livet i en gammel butikk inspirert av Arne B. Nilssens bok "Den nye butikken. En tradisjonsrik næring i ekspansjonens tegn" som kom ut i 1978. Les Terjes historie

Kristins historie:

En tenåring er en tenåring er en…

"Året var 1960, og jeg var i ferd med å bli 15 år. Det var nettopp bestemt at vi skulle flytte igjen. Flytte langt ut på landet. Til Nordstrand. " Kristin skriver om hvordan det var å være ungdom i Oslo rundt 1960.
Les Kristins historie

Hannes historie:

Thobias

Hanne ble inspirert til å finne ut mer om treskeverkene til Mesna Bruk da de har en gammel utgave på gården hun bor på. Det igjen førte til en fiktiv historie der har treskeverket har en betydning.
Les Hannes historie

Olaugs historie:

Søndagskaffi

Inspirert av et gammelt fotografi tatt av Mathea Baadstø, har Olaug skrevet en fortelling om en familie på en liten gard der barna har flyttet ut. Langt bort til steder som Kristiania og "Junaiten".
Les Olaugs historie

Rolfs historie:

Ekspedisjon til Weddel-havet

Den 3. februar 2003 reiste Rolf til Argentina for å være med på en historisk reise nøyaktig 100 år etter selfangst skuta "Antartic" ble skrudd ned av isen i Weddelhavet ved den antarktiske halvøy. Rolfs grandonkel var med på reisen i 1903 og nå skulle Rolf reise i hans fotspor.
Les Rolfs historie

Annes historie:

Grønland!

Det året store deler av Europa var "askefast" var Anne og hennes to søstre på Grønland. Her er en historie om denne turen og litt om Grønlands historie.
Les Annes historie

Randis historie:

Anine Wollebæk Slaatto

Anine Wollebæk Slaatto var en dame som satte spor etter seg i Lillehammers historie. En dame mange godt voksne og eldre lillehammeringer husker godt selv om de ikke kjente henne. Randi har skrevet litt om denne damen.
Les Randis historie

Oles historie:

Hendelser ved krigens slutt.

Ole har skrevet om sine opplevelser i tiden omkring og etter frigjøringen i 1945, og om hvilke konsekvenser krigen fikk for barn.
Les Oles historie