Deltakere

Anja

Anja

Anja ble født i 1966 i Den Haag. De siste årene før hun flyttet til Norge bodde hun i Zuid-Beijerland i Rotterdam-området og jobbet som sekretær for en daglig leder. Hun kom til Norge i 2010 sammen med familie – mann og tre barn.

Les mer Anja

Carlos

Carlos

Carlos ble født i 1973 i Rotterdam. Han kom til Norge sammen med kona si, Bea, i 2005. Carlos er utdannet som kokk og jobbet som kokk i restauranter i Rotterdam. Han følte at han måtte forandre noe i livet sitt, og skiftet jobb. De siste fire årene før ankomsten jobbet han som postbud. I Norge etablerte de en gjestegård.

Les mer Carlos

Bea

Bea

Bea ble født i 1973 i Nij Beets. Hun kom til Norge sammen med sin mann, Carlos, i 2005. Tidligere jobbet hun i Rotterdam som gruppeleder på rehabiliterings- og gamlehjem. Bea er utdannet innen dette området og jobbet mest med folk som har vanskeligheter med å tilpasse seg samfunnet.

Les mer Bea

Emma

Emma

Emma ble født i 1989 i Groningen i Nord-Nederland. Hun kom til Vinstra første gang i 2009 for å jobbe på en gård i sju måneder. Neste gang kom hun i 2012 som praktikant til en annen gård i Vinstra-området. Etter praksistiden fikk hun en jobb og bestemte seg for å bli i Norge.

Les mer Emma

Hendrika

Hendrika

Hendrika ble født i 1966 i Almelo. Hun jobbet som revisor i Nederland. To år før hun kom til Norge kjøpte hun og mannen hennes en restaurant. Det var vanskelig å drive restaurant i Nederland på grunn av svært strenge regler, og kampen mot reglene var for krevende. Problemet for Hendrika var også den tette befolkningen i et så lite land som Nederland.

Les mer Hendrika

Bertus

Bertus

Bertus ble født i 1949 i Ede. Han jobbet i mange år som bussjåfør og reiseleder, men var også medeier i en restaurant. Nå er han pensjonist. Han kom til Norge sammen med kona si i 2007 for å drive et gjestehus. De fant et på Pollfoss i Skjåk. Han arbeider der som kokk.

Les mer Bertus

Hetty

Hetty

Hetty ble født i 1957 i Eindhoven. Hun kom til Norge i 1997. Hun reiste tilbake til Nederland flere ganger hovedsakelig av familiegrunner. Hun var på ferie i Norge i 1996 og hadde så godt inntrykk av landet, at da hun mistet jobben i hjemlandet sitt, flyttet hun til Norge for å starte Bed&Breakfast.

Les mer Hetty

Hubertus

Hubertus

Hubertus ble født i 1968 i Tilburg. Han kom til Norge sammen med kona si og to barn i 2007. De kom til Lesjaverk og kjøpte et hus på Lora. Hubertus jobbet flere steder, blant annet på møbelfabrikk og Bunnpris. Han er utdannet musiker på saksofon, og i en periode fikk han en delstilling på en skole som musikklærer og senere også som vikarlærer.

Les mer Hubertus

Inge

Inge

Inge ble født i 1967 i Leiden. Før hun flyttet til Norge bodde hun sammen med familien sin i Haarlem. Hun kom til Norge sammen med sin mann og to barn i 2006. Tidligere hadde de vært på ferie mange ganger og forelsket seg i dette landet. Hennes mann fikk jobbtilbud i en annen by i Nederland, og de tenkte at hvis de måtte skifte bosted, var det bedre å flytte til drømmelandet - Norge.

Les mer Inge

Jennifer

Jennifer

Jennifer ble født i 1989 i Monnickendam i Nord-Holland. Før hun kom til Norge jobbet hun på sentralbordet og i resepsjonen på et regnskapskontor i Amsterdam. Hun kom til Norge for å bo her i juni 2011. Fra mars 2011 reiste hun ofte til Norge på besøk til kjæresten, Martejn, og for å prøve finne en jobb.

Les mer Jennifer

Jeroen

Jeroen

Jeroen ble født i 1968 i Amsterdam. Før han flyttet til Norge til Norge bodde han i Haarlem. I 2006 kom han med kona si og to barn til Norge. De kjøpte et hus på Brøttum. Hovedgrunnen for Jeroen for å bosette seg i Norge var en vakker natur og relativt få mennesker.

Les mer Jeroen

Marion

Marion

Marion ble født i 1960 i Rotterdam. Hun jobbet på et sykehus som radiolog og spesialiserte seg i nukleær undersøkelse. Etterpå tok hun jusutdannelse og jobbet som frivillig jurist. Hennes siste jobb i hjemlandet var som jurist i et nederlandsk departement. Til Norge kom hun sammen med datteren i 2006.

Les mer Marion

Werner

Werner

Werner ble født i 1966 i Brasschaat i Belgia og vokst opp i Prinsenbeek i Nederland. Werner jobbet i fire år som sjømann, men etterpå skiftet han jobb og ble ansvarlig for vedlikehold av maskiner i et nederlandsk firma i Breda. Da han møtte Marion, flyttet han til Dordrecht og fikk jobb som metallarbeider og sveiser.

Les mer Werner

Martijn

Martijn

Martijn ble født 1987 i Purmerend og kom til Norge i 2011. De første tre månedene bodde han i Ringebu alene og senere kom kjæresten til ham. Martijn hadde vært i Norge tidligere, i 2007 og i 2008. Han jobbet på en stor kro i Åndalsnes. Han likte dette stedet svært godt og ønsket å komme til Norge igjen.

Les mer Martijn

Patty

Patty

Patty ble født i 1961 i Den Haag. Hun kom til Norge i 2006 sammen med mannen sin og to barn. Hun jobbet i Nederland som maler, og mannen hennes hadde egen bedrift. Før de flyttet hadde de vært i Norge flere ganger på ferie. De ville flytte til Norge fordi det ikke er så tett befolket som Nederland.

Les mer Patty

Rene

Rene

Rene ble født i 1960 i Friesland. Han var på ferie i Norge flere ganger, men han bestemte seg for å flytte første gang i 2006. Rene solgte firma og hus i Nederland og kom til Brøttum. Han ville gi barna sine en bedre framtid i et land som ikke er medlem i EU, med vakker natur, gode muligheter for bedre utdanning og med mindre befolkning enn i Nederland.

Les mer Rene

Tjitske

Tjitske

Tjitske ble født i 1973 i Hoogeveen. Hun og hennes samboer kom til Norge i 2004. Hun er utdannet innen hotellfag og hadde mange ulike oppgaver på forskjellige hoteller. Hun arbeidet innen friluftsliv og i klesbutikk. Det er viktig for henne å bo i Norge der det er god plass for alle og hvor folk slipper å bo for tett.

Les mer Tjitske

Allard

Allard

Allard ble født 1970 i Zuidwolde. Han kom til Norge sammen med sin samboer i 2004. Han har økonomisk utdannelse og jobbet i bankbransjen i nesten 15 år. Før ankomsten til Norge var han avdelingsleder i en bank. Hovedgrunnen for ham for å flytte fra Nederland til Norge var eventyrlyst og mulighet for friluftsliv.

Les mer Allard

Yvette

Yvette

Yvette ble født i 1966 i Amsterdam. Hun kom til Norge sammen med mannen sin og to barn i 2005. De bosatte seg i Ringebu og åpnet en skobutikk. I Nederland hadde begge vært ansatt som ledere i en skobutikkjede i mange år og hadde god erfaring med denne type virksomhet.

Les mer Yvette

Norsk tekst Nederlandstalig English text